niedziela, 27 kwietnia 2014

Tomato smoothie

Spring is the time when we start to take care of ourselves more. The sunny weather improves our mood and provides us with energy. We’re more active and spend more time outdoors. We take up sport and go on a diet to get rid of unwanted kilograms. Personally, I’m not a fan of dieting. Admittedly, I’ve never experienced yo-yo effect but I remember how badly the starvation influenced my mood. Although it sounds like a cliché, I truly believe that healthy and regular meals can guarantee slim figure and, what’s even more important, well-being.

Here are some simple recipes which I'd like to share with you:

The 1st recipe - Tomato smoothie


Wiosna to czas, gdy zaczynamy bardziej o siebie dbać. Słoneczna pogoda nastraja pozytywnie i dodaje energii. Jesteśmy bardziej aktywni i więcej czasu spędzamy poza domem. Zaczynamy uprawiać sporty i przechodzimy na dietę, aby pozbyć się zalegających po zimie kilogramów. Osobiście nie jestem zwolenniczką odchudzania się. Wprawdzie nigdy nie doświadczyłam efektu jo-jo, ale doskonale pamiętam jak głodówka negatywnie wpływała na mój nastrój. Choć brzmi to banalnie, wierzę, że zdrowe i regularne posiłki mogą zapewnić zgrabną figurę, a co ważniejsze, dobre samopoczucie.

A oto kilka prostych przepisów, którymi chciałabym się z Wami podzielić:

Przepis nr 1 - Pomidorowy smoothie


Ingredients (for two portions):

1 big natural yoghurt
3-4 ripe tomatoes
two cloves of garlic
basil
parsley
salt and pepper



Składniki (na 2 porcje):

1 duży jogurt naturalny
3-4 dojrzałe pomidory
2 ząbki czosnku
bazylia
natka pietruszki
sól i pieprz





















Into the jug put cut tomatos,
chopped herbs and crashed garlic.
Add the yoghurt and
mix all the ingredients with a blender.
Season with salt and pepper.
Pour into glasses and decorate with basil leaves.

Bon appetit! :)



Do dzbanka wrzucamy pokrojone pomidory, 
posiekane zioła oraz wyciśnięty czosnek. 
Dodajemy jogurt i miksujemy wszystkie składniki przy pomocy blendera.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przelewamy do szklanek i dekorujemy listkami bazylii.
Podajemy schłodzone.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz